Forest School - Gezinsavontuur: wildplukken en vuurkoken in het bos

Datum: 
Locatie: 
Cosmodrome Kattevennen
Planetaruimweg 18
3600 Genk
BE

Hé avonturiers! Hebben jullie zin in een superleuke namiddag in het bos met het hele gezin? Ga met ons mee en ontdek hoe magisch de natuur kan zijn. We gaan samen vuur maken, wilde kruiden plukken en een heerlijke maaltijd bereiden. Een namiddag vol plezier en lekker eten – dat wil je niet missen!

Tijdens deze unieke activiteit gaan we:

Vuur maken: Leer de kunst van het vuur maken! Samen met papa en/of mama ontdekken de kinderen hoe je veilig en effectief een vuur kan maken. Niets is zo opwindend als je eigen kampvuur aansteken!

Wildplukken: Ga mee op ontdekkingsreis door het bos en leer over eetbare planten en kruiden. Samen plukken we de heerlijkste ingrediënten voor onze maaltijd.

Koken op het vuur: Na het verzamelen van onze ingrediënten, maken we samen een heerlijke wilde kruidensoep. En wat is soep zonder vers brood? We bakken ook zelfgemaakte kruidige chapati's boven het vuur. Iedereen kan zijn eigen broodje kneden en bakken – een ervaring die jong en oud zal bekoren!

Deze activiteit is perfect voor gezinnen die samen een onvergetelijk avontuur willen beleven. Of je nu een ervaren buitenmens bent of juist voor het eerst op ontdekkingstocht gaat, deze namiddag biedt voor elk wat wils. Papa's en mama's krijgen de kans om samen met hun kinderen (vanaf 5 jaar) iets nieuws te leren en tegelijkertijd te genieten van elkaars gezelschap in de frisse buitenlucht.

i.s.m. vzw Land van Natuur



kattevennen@genk.be

02/10

05/10

06/10

12/10

17/10

25/10

26/10

31/10

Pagina's