Kamperen - Trekkershutten

Wie echt de natuur wil voelen, kan tijdens de National Park Trail overnachten in trekkershutten en/of tenten. Zo pak je het aan:

  • Dag 1: Wandel de eerste etappe van de National Park Trail, van Toegangspoort Kattevennen naar Camping Jocomo (21 km). Op Camping Jocomo heb je 2 mogelijkheden:
    * Voor 19€/dag kan je je tent opzetten op de tentenweide, en gebruik maken van sanitair en de picknicktafels. Er is ook een cafetaria voor een drankje en een hapje.
    * Voor 70€/dag kan je een trekkershut huren (max. vier personen) en gebruik maken van het openbare sanitair..
  • Dag 2: Wandel de tweede etappe van Camping Jocomo naar Terhills. Ook hier heb je twee mogelijkheden:
    *Wandel een route van 23 km, en overnacht in de Nationaal Park Trekkershutten aan het voormalige station van Eisden. Een trekkershut van 4 personen, met eigen sanitair kost 120€/nacht.
    *Wandel een route van 26 km, en zet je tent op bij de Paalkampeerplek aan het National Park Visitor Center. Hier betaal je 15€/persoon/nacht om een tentenplek te reserveren en mag je gebruik maken van het sanitair.
  • Dag 3: Wandel de derde etappe van de Trekkershutten naar Camping Zavelbos (28 km). Of van Paalkamperen bij het National Park Visitor Center naar Camping Zavelbos (25km). Overnachten doe je 
    *Met je eigen tent op de tentenweide voor 32,50€, uiteraard met gebruik van de faciliteiten
    *Je huurt een Glamping tent voor 6 personen voor 158€/nacht, met eigen sanitair
  • Dag 4: Wandel de vierde etappe van Camping Zavelbos naar Thorpark. Hier zijn 2 mogelijkheden, afhankelijk van de afstand die je na de hike nog huiswaarts moet:
    * Eindpunt op 25km bij Thorpark, hier kan je de bus nemen naar Genk Station of de bus naar Startpunt Kattevennen (waar je auto staat geparkeerd)
    * Of je wandelt nog 10km meer tot bij Startpunt Kattevennen (dit is zeker niet het mooiste deel van de route!).

Lukt het niet met bovenstaande adviesplanning, kijk dan zeker eens op Campspace of Welcome to my garden. Hier vind je een overzicht van gastvrije Limburgers die hun tuin openstellen voor jouw tent. En graag willen we nog meegeven dat wildkamperen verboden is in België omwille van natuurbescherming. We willen, samen met alle hikers, de weinige natuur die we nog hebben zo goed mogelijk respecteren, zodat ook de volgende generaties er nog van kunnen genieten.