Lieteberg Feest!

Date: 
Location: 
Bezoekerscentrum Lieteberg
Stalkerweg 46
3690 Zutendaal
BE

Op zondag 29 september openen we feestelijk het vernieuwde Bezoekerscentrum Lieteberg. Wij zijn trots op deze eerste en belangrijke mijlpaal in het nieuwe verhaal van Belevingscentrum Biodiversiteit Lieteberg.

Pier de mier, de mascotte van Lieteberg, heet jullie van harte welkom om een kijkje te komen nemen en te proeven van alle toffe activiteiten in en rond Lieteberg!

Die dag is een bezoek aan het Blotevoetenpad, het insectenmuseum Entomopolis én de Vlindertuin nóg plezanter dan anders. Samen met onze partners, gidsen en vrijwilligers zorgen we voor heel wat extra beleving: boeiende verhalen van gidsen in het insectenmuseum en de Vlindertuin, meet & greet met exotische dieren, gratis begeleide wandelingen, een infomarkt met informatie over fietsen, wandelen en andere toffe activiteiten in het Nationaal Park Hoge Kempen, de imkermobiel van Lieteberg, gratis tasting van eetbare insecten, wateronderzoek, ...

Uiteraard hebben we ook aan onze jongste bezoekers gedacht: kom luisteren naar het verhaal van "Pier de mier en de honingbij", maak je eigen zaadbom of ga creatief aan de slag in onze knutseltent en laat je grimeren in het thema van insecten en vlinders.

Zo een boeiende dag vraagt ook om versterking van de maag: geniet van een lekker honingbier, frisdrank, koffie en Limburgse vlaai op ons gezellige grasterras of smul van verse frietjes, heerlijke pasta, pizza of pinsa bij één van de foodtrucks.

Kortom, een heerlijke dag voor jong én oud!

Praktisch:
We hanteren op zondag 29 september enkel het voordelige combitarief: € 10,5 per persoon groter dan 120 cm, € 7 voor kinderen < 120 cm. Kinderen jonger dan 3 jaar krijgen gratis toegang. Hiermee krijg je toegang tot het Blotevoetenpad, het insectenmuseum Entomopolis én de Vlindertuin.

Alle andere activiteiten die plaatsvinden buiten de locaties van het Blotevoetenpad, het insectenmuseum en de Vlindertuin zijn gratis toegankelijk.

Voor de gratis wandelingen met gids en de voorleesmomenten zijn het aantal plaatsen per activiteit is beperkt. Hiervoor kan je op zondag 29/09 vanaf 10 uur inschrijven bij Lieteberg.

Een overzicht van alle wandelingen en voorleesmomenten vind je op www.lieteberg.be/nl/events/130/lieteberg-feest

Tot dan?

Tip: Kom met de fiets! We voorzien extra fietsparking aan Zuurbroekstraat 16 en langs het fietspad tussen de bezoekersparking op Stalkerweg 46 en de ingang van het bezoekerscentrum.



info@lieteberg.be
https://www.lieteberg.be

02/10

05/10

06/10

12/10

17/10

25/10

26/10

31/10

Pages